Kutuplarda güneşlenen yüzey alanı Ekvator çevresinden daha fazla olması

Kutuplarda güneşlenen yüzey alanı Ekvator çevresinden daha fazla olması
Kutuplarda güneşlenen yüzey alanı Ekvator çevresinden daha fazla olmasına rağmen, neden kutup bölgeleri buzullarla kaplıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünyanın kendine has bir şekli bulunmaktadır. Dünyanın kendine has şekline geoit denir. Bu şekil kutuplardan basık, ekvator bölgesinden şişkince bir yapıya sahiptir. Dünya kendi ekseni etrafında eksen eğikliğine sahip olarak dönmektedir.

Kutuplarda güneşlenen yüzey alanı ekvator ve çevresinden daha fazla olmasına rağmen kutup bölgeleri buzullarla kaplıdır. Çünkü dünya geoit bir şekle sahiptir. Bu şekil ve dünyanın eksen eğikliği kutupların daha soğuk ve buzullarla kaplı olmasına sebep olmaktadır. Bu da ekvator bölgesi ile kutup bölgelerinin farklı farklı olmasına sebep olmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.