Kuvay-ı Millîye birlikleri ile düzenli ordu arasındaki farklar nelerdir

Kuvay-ı Millîye birlikleri ile düzenli ordu arasındaki farklar nelerdir
Kuvay-ı Millîye birlikleri ile düzenli ordu arasındaki farklar nelerdir,Niçin düzenli ordu kurulmak istenmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kuvai Milliye birlikleri Osmanlı Ordusu'nun terhis edilip ülkenin bilfiil işgal edildiği bir dönemde halkın, belli fikir önderlerinin de öncülüğüyle silahlanıp yaşadıkları bölgeyi düşman işgaline karşı savunmasıdır. Yani sivillerin işgale karşı kendi insiyatifleriyle örgütlenmesidir. Düzenli ordu ise işte bu altyapıdan beslenerek belli bir emir komuta zinciri kurulmasını ve düşmana karşı topyekün bir direnişi sağlamıştır. Kuvai Milliye yapılarının büyük çoğunluğu düzenli orduya katılmıştır.

Kuvai Milliye birlikleri Osmanlı Ordusu'nun terhis edilip ülkenin bilfiil işgal edildiği bir dönemde halkın, belirgin düşünce önderlerinin de öncülüğüyle silahlanıp yaşadıkları bölgeyi düşman işgaline karşı savunmasıdır. Kısaca sivillerin işgale karşı kendi insiyatifleriyle örgütlenmesidir. Tertipli ordu ise işte bu altyapıdan beslenerek belirgin bir komut komuta zinciri kurulmasını ve düşmana karşı topyekün bir direnişi elde etmiştir. Kuvai Milliye yapılarının büyük çoğunluğu tertipli orduya iştirak etmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

49
62
114
1
32
17
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.