Kuvvet eş anlamlısı nedir

Kuvvet eş anlamlısı nedir
Kuvvet kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı nedir, kuvvet nedir, kuvvvet TDK anlamı nedir, kuvvet kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Fiziksel güç, takat anlamlarına gelen bir kelime olarak bir şeye yetebilme anlamına da gelmektedir. Kuvvet ve güç kelimeleri aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler arasında bulunmaktadır.

Kuvvet kelimesinin eş anlamlısı nedir

Kuvvet kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Bilek, Cebir, Fer, Güç, Hâl, Ker, Mecal, Nüfuz, Şiddet, Takat, Zor, Yetke, Erk, Tahammül, Mukavemet

Kuvvetin eş anlamlısı birden fazla kelime olarak belirtiliyor. Bu kelimelerin en sık kullanılanı ise güç kelimesidir. Bununla beraber kuvvet kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler derman, takat, kudret sözcükleri olarak belirtiliyor. Kuvvet kelimesinin en çok kullanılan eş anlamlısı ise güç sözcüğüdür.

Kuvvet TDK anlamı nedir

Arapça ḳuvvet

1. isim Fiziksel güç, takat. "Bu kadar cesur bir hamleye yetecek kuvvetim yok." - Yusuf Ziya Ortaç
2.
isim Şiddet, zor, cebir. Kuvvet kullanmak.
3. isim Yetke, erk, nüfuz.
4. isim Dayanıklı olma durumu.
5. isim Bir ülkenin silahlı gücü.

6. isim, mecaz Güç. "Hâlbuki devlet kuvvetlerinin yerini hangi şahsi kuvvet tutabilirdi?" - Falih Rıfkı Atay
7.
isim, fizik Durgunluğu harekete veya hareketi durgun bir duruma çeviren etken, direnci kıran veya direnç doğuran özellik.
8. isim, matematik Bir niceliğin kendisi ile çarpılarak yükseltildiği derecelerden her biri: 2x2x2=23 denkleminde, 3 sayısı 2'nin kuvvetini gösterir.

Kuvvet kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • İnsan kuvvet uygulaması gereken durumlarda harekete geçmelidir.
  • İnsanın insana kuvvet uygulaması kabul edilemez.
  • Kaba kuvvet insanlığın barbarlığa giden yolda en büyük yardımcısıdır.

Etiketler :
0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.