L ile başlayan eşyalar

L ile başlayan eşyalar
L ile eşya, L harfiyle başlayan eşyalar, baş harfi L olan eşyalar nesneler listesi. L ile başlayan eşya isimleri hangileridir, L ile başlayan eşyalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eşyalar, günlük hayatımızı devam etmemiz için önemli araç-gereçlerdir. Peki L harfiyle başlayan eşyalar hangileridir? İşte L harfi ile başlayan eşyalar ile o eşya (nesne) hakkında bilgiler.

L Harfiyle başlayan eşya isimleri

  • Lamba
  • Laptop
  • Lavabo
  • Lazımlık
  • Levye
  • Limonluk
  • Limon sıkacağı

Baş harfi L olan eşyalar hakkında kısa bilgi

Lamba: Petrol gibi yanıcı bir madde yakarak veya elektrik akımıyla içindeki teller akkor durumuna geçerek ışık veren alet. Gazyağı ve benzeri yanıcı bir madde yakarak ya da içindeki teller elektrik akımıyla akkor durumuna geçerek ışık veren, aydınlatmada kullanılan araç.

Laptop: Bilgisayarın her türlü donanımı ile küçültülerek taşınabilir duruma getirilmiş biçimi. Dizüstü bilgisayar ya da laptop, taşınabilir türden, genellikle ekran ve klavye olmak üzere iki parçadan oluşan kişisel bilgisayarlardır. Bir dizüstü bilgisayar bir masaüstü bilgisayarın klavye, fare ve ekran gibi bileşenlerini tek bir parçada toplar.

Lastik: Taşıtların jantlarına yerleştirilen elastiki tekerlek bandajı. Aynı zamanda kimyasal olarak lastik olarak tanımlanan maddeler ile yapılan eşyalarda lasitk ismi verilebilmektedir.

Lavabo: Üzerinde su muslukları bulunan, porselen, emaye, sac vb.nden yapılmış, el, yüz, bulaşık yıkamaya yarar, çukur yer veya eşya

Levha: Bir yere asılmak için yazılmış yazı. Aynı zamanda ince preslenmiş metaller de levha olarak isimlendirilmektedir.

Levye: Bir şeyi yerinden oynatmak, kaldırmak, harekete geçirmek, gevşetmek vb. için kullanılan, kaldıraca benzer araç. Levye; bir şeyi yerinden oynatmak, gevşetmek, kurtarmak gibi amaçlarla kullanılan; metalden yapılmış basit kaldıraç. Yaygın olarak araba tamiri ve inşaat sektöründe kullanılır. Türkçeye Fransızca levier sözcüğünden geçmiştir.

1094
726
551
252
148
160
473
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.