Lavabo veya küvetlerde kireç birikintilerinin nedeni

Lavabo veya küvetlerde kireç birikintilerinin nedeni
Lavabo veya küvetlerde kireç birikintilerinin nedeni ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yağmur ile birlikte yeryüzüne ulaşan su, karşılaştığı her madde ile az veya çok etkileşime girer. Topraktan Ca ve Mg elementlerini alır. Bu elementler suyun sertleşmesine yani kireçlenmesine neden olur.Evimizde lavabolarda ve küvetlerde musluktan akan su kullanılır. Musluk suyu arıtılmadığı için sert bir sudur. Ayrıca içerisinde bulunan kireç, farklı sıcaklıklarda farklı hallerde görülür. Lavaboda ve küvette suyun sıcaklığı sürekli değiştiği için kireç, buralarda birikir. Eğer kireç çok fazla birikirse borular kullanıma elverişsiz hale gelebilir.

Yeryüzünde su sürekli olarak bir döngü içerisindedir. Akarsu, nehir, göl ve denizlerde bulunan sular güneş ışıkları yardımıyla buharlaşarak su buharına dönüşür. Bu buğu yükselerek bulutlara ulaşır ve burada azalan hava sıcaklığı nedeniyle yine sıvı hale geçerek yağmur olarak yeryüzüne düşer.

Yeryüzüne düşen yağmur damlaları yerçekimi yardımıyla toprak ve kayalar ile karışarak yer dibine iner. Bu süre zarfında su damlaları toprakta bulunan bir çok mineral ile etkileşime girer. Bu elementlerden olan kalsiyum ve magnezyum suyun hem sertleşmesine aynı zamanda kireçlenmesine sebep olmaktadır. Yeryüzünde bulunan bu sular evlerimizde içme suyu olarak kullanılmaktadır.

118
5
117
5
5
118
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.