Layihalarda, Kanuni Sultan Süleyman Dönemi’ndeki nizam ve işleyişe dönülmesine yönelik tavsiyelerde bulunulmasını, Kanuni Sultan

Layihalarda, Kanuni Sultan Süleyman Dönemi’ndeki nizam ve işleyişe dönülmesine yönelik tavsiyelerde bulunulmasını, Kanuni Sultan
Layihalarda, Kanuni Sultan Süleyman Dönemi’ndeki nizam ve işleyişe dönülmesine yönelik tavsiyelerde bulunulmasını, Kanuni Sultan Süleyman Dönemi’nin özellikleri açısından değerlendirinkonu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Layihalarda, Kanuni Sultan Süleyman Dönemi’ndeki nizam ve işleyişe dönülmesine yönelik tavsiyelerde bulunulmasını, Kanuni Sultan Süleyman Dönemi’nin özellikleri açısından değerlendiriniz

Ödev cevabı kısaca : Layihalarda, Kanuni Sultan Süleyman Dönemi'nin nizam ve işleyişi örnek alınarak daha istikrarlı bir yönetim anlayışına geri dönülmesi önerilmiş olabilir. Bu dönemin özellikleri, güçlü bir hükümet, adalet, merkeziyetçilik, halk katılımı, diplomasi ve ekonomik kalkınma gibi unsurları içeriyordu. Layihalardaki öneriler, bu özellikleri yeniden vurgulamayı amaçlayabilir.
Kanuni döneminin nizam ve işleyişi, Osmanlı’nın zirve dönemi olarak görüldüğünden, layihalardaki bu tavsiyeler, geçmişteki başarıların tekrar yaşanmasını amaçlamıştır.

7
7
7
7
7
7
135
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.