Lazerden gönderilen ışınların doğrultularında herhangi bir değişiklik gerçekleşti mi

Lazerden gönderilen ışınların doğrultularında herhangi bir değişiklik gerçekleşti mi
Lazerden gönderilen ışınların doğrultularında herhangi bir değişiklik gerçekleşti mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ancak, lazer ışınlarının doğrultularında bazı değişiklikler olabilir. Örneğin, lazer ışınları optik elemanlardan (açılmış ayna, mercek, prizma vb.) geçerken veya optik liflerde ilerlerken bükülebilir veya yansıtılabilir. Bu durumlar, ışınların yollarında belirli bir yönde değişikliklere neden olabilir. Ancak, genelde lazer ışınları oldukça doğru bir şekilde yönlendirilir.

İnce kenarlı merceğe paralel bir ışık demeti gönderildiğinde ışınlar kırılarak bir noktada toplanır. Kırılan ışınların toplandığı noktaya odak noktası denir. Odak noktası “F” harfiyle gösterilir. Odak noktasının merceğe olan uzaklığına ise odak uzaklığı denir.

0
1
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.