LGS tercihleri nasıl yapılacak

LGS tercihleri nasıl yapılacak
Merkezi yerleştirme ve Yerel yerleştirme olarak ikiye ayrılan LGS tercih süreci, sonuçların da yayımlanmasının ardından kılavuz bilgileri ile gerçekleştirilmeye devam ediliyor. MEB'in verdiği tercih kılavuzu bilgilerine göre şu şekildedir.

TERCİH KILAVUZUNDA İKİ ALAN BİRDEN DOLDURULACAK

Toplam 3 gruptan oluşacak olan tercih formunda merkezi sınavla yerleşmek isteyen öğrenciler, 'Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar' bölümü dışında 'Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar' alanını da doldurmak zorunda olacak. LGS Merkezi yerleştirme ile herhangi bölüme yerleşemeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeyle değerlendirmeye tabi tutulacak.

YERLEŞTİRME TERCİHLERİ 3 GRUPTA GERÇEKLEŞECEK

LGS sonuçları açıklamasının ardından tercih dönemine geçiş yapan öğrenciler, bu işlemlerini üç aşamadan birisini tercih ederek kullanabilecek. Tercih formunda yer alan TC Kimlik No /Geçici Kimlik No, Adı-Soyadı, Doğum Tarihi, Okul Adı, Okul Numarası, Güvenlik No (*) ve Cep Telefon No kısmını dolduracak olan öğrenciler, bu form aracılığıyla tercihlerini sıralayabilecek.

Güvenlik No bölümü ise mezun olunan ortaokul tarafından temin edilebilecek. Numaranın kaybedilmesi durumunda öğrenci mezun olduğu ortaokul idaresine şahsen başvurarak temin edilebilir. Örnek forma LGS tercih kılavuzunun 14. sayfasından ulaşılabilinecek.

LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Tercihle ilgili setaylı bilgiler kılavuzun 6-7 ve 8. sayfasında yer almaktadır. Detaylı bilgilere kılavuzdan ulaşabilirsiniz. Özet bilgi aşağıdaki gibidir.

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır

Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listesinde yer alan okullara göre öğrenci ve velisi tarafından 02- 13 Temmuz 2018 (17.00’ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları 06-10 Ağustos 2018, 13-17 Ağustos 2018, 27-31 Ağustos 2018 ve 03-06 Eylül 2018 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecektir. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum