Limandan uzaklaşan bir geminin giderek küçülmesi ile Dünya’nın şekli hakkında nasıl bir ilişki vardır

Limandan uzaklaşan bir geminin giderek küçülmesi ile Dünya’nın şekli hakkında nasıl bir ilişki vardır
Limandan uzaklaşan bir geminin giderek küçülmesi ve bir süre sonra gözden kaybolması ile Dünya’nın şekli hakkında nasıl bir ilişki vardır?

Dünyanın küresel olmadığı kendine has bir şeklinin olduğu ve kendi ekseni etrafında hareket ederken güneş etrafında da hareket etmesi bazı özelliklerden olmak üzere bazı olayların gerçekleşmesine de neden olur.

Limandan uzaklaşan bir geminin giderek gözden kaybolması dünyanın şeklinden kaynaklanmaktadır. Dünyanın geoit bir şekilde olması bu olayın gerçekleşmesini sağlar.

Limandan uzaklaşan bir geminin giderek küçülmesi ve bir süre sonra gözden kaybolması Dünya'nın yuvarlak olduğunu gösterir.

Aslında bunu şöyle anlatmak daha doğru olacaktır: Limana doğru gelen bir geminin ilk önce bayrağının, sonra bacasını, güvertesini görmemiz Dünya'nın yuvarlak olduğunu kanıtlar.

Eğer Dünya düz olsaydı gemiyi hep görebilmemiz gerekiyordu.

451
250
1002
60
300
151
550
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.