Lise Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

Lise Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?
SBS tercih sonuçları açıklandı.Liselere kayıtlar ne zaman başlıyor? Yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?
Yerleştirme sonuçları açıklandığında tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenci, 12-16 Ağustos tarihlerinde saat 17:00’ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek.
 
OKUL KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK
 
Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 12-16 Ağustos tarihlerinde kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybedecek.
 
Yerleştirme sonuçlarına göre, tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 16 Ağustos'tan itibaren boş kalan kontenjanlara yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek.
 
Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği halde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabilecek.
 
SBS tercihini yapan adaylar, SBS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki SBS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
 
SBS tercih sonuçlarını bekleyen adayların gözü kulağı yeniden MEB'in resmi sitesinde. MEB sınav takvimine göre, SBS tercih sonuçlarının 6 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.