Liselere Yerleştirmede Yüzdelik dilim mi, tercih sırası mı önceliklidir?

Liselere Yerleştirmede Yüzdelik dilim mi, tercih sırası mı önceliklidir?
Adaylar tercihlerini yaparken tercih sırasının mı yüzdelik dilimin mi daha öncelikli olduğunu karıştırıyorlar.

Bir çok takipçimiz yüzdelik dilimi daha iyi olduğu halde herhangi bir bölümü son sıralara yazarsa yüzdelik dilimi kendisinden daha düşük ancak o bölümü ilk sıralara yazan kişilerin kendilerinden önce yerleşeceklerini zannediyorlar.

Sevgili adaylar liselere yerleştirmede öncelik her zaman puan ve yüzdelik dilim üstünlüğündedir. MEB yerleştirmeyi yaparken öncelikle puanı ve yüzdelik dilimi daha iyi olanı önce yerleştirir. Şimdi bir örnek üzerinde inceleyelim.

* A kişisinin yüzdelik dilimi 10,01
* B kişisinin yüzdelik dilimi 10,00 olsun 
* her ikisi de aynı liseyi yazsınlar. 
   - A kişi bölümü 14. tercihine 
   - B kişisi bölümü 1. tercihine yazsın.

Yerleştirme yapılırken önce puanı ve yüzdelik dilimi daha iyi olan A kişisinin tercihlerine bakılır. 1. tercihten itibaren tek tek tercihlerine bakılır ve diyelimki 14. tercihine yerleştirilsin. A kişisi yerleştikten sonra B kişisine bakılır ve kontenjan kalmışsa aynı bölüme yerleştirilebilir.

Sonuç olarak;
Size tavsiyemiz illaki yerleşeyim diye çok düşük sıralamaya sahip bir liseyi ilk sıraya yazıp daha iyi liselere yerleşme şansınızı yok etmeyin. Unutmayın ki 15 tercih hakkınız var ve bu yüzden ilk 5-10 tercihinizi sıralamanızdan çok daha iyi yerlere ayırabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.