Liseye Giriş Nasıl Olacak 2014

Liseye Giriş Nasıl Olacak 2014
Yeni SBS sistemi liseye giriş nasıl olacak, yeni liseye giriş sistemi 2014

Bu yıl gerçekleşecek olan, daha önce üç aşamada gerçekleştirilen SBS’ nın yerini 36 sınavlık bir sistem alıyor. Bu sistemde 8.sınıfa geçen bir öğrenci liseye geçiş için Aralık ve Nisan aylarında ortama 12 sınava girecek. 2014-2015 öğretim yıllarından itibaren 6. ve 7. sınıflarda bu sisteme dahil olacaklar. Lise adayı Türkiye’ nin en yüksek puanlı okullarından birine girmek istiyor ise bir sınava daha girecek.

Yeni sisteme göre;

Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil (İngilizce) derslerinin 2.sınavı

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin ise son sınavı bakanlık tarafından merkezi sistemle yapılacak. Sınav çoktan seçmeli olup, yanlışlar doğru cevabı etkilemeyecektir. Sınav soruları, sınav tarihine kadar işlenmiş olan ünite ve konulara göre hazırlanacak.

ÖĞRETMEN KANAATİ YÜZDE 40 ETKİ EDECEK

Liselere yerleştirme nasıl yapılacak?

8. sınıflar için; Liseye Yerleşme Puanı= %60 Merkezi Sınav+%40 Okul Başarısı (öğretmen kanaati)

Sınıf puanlarının Ortaöğretime Yerleştirme Puanı’na etkisi, 6. sınıflarda %10,7. sınıflarda %20, 8.sınıflarda ise %70 olacak.

OYP = %10 SP6 + %20 SP7 + %70 SP8

Öğrenciler yılsonunda Liseye Yerleştirme Puanı ile gitmek istedikleri okulları tercih yapacak. Tercihler MEB tarafından değerlendirilerek öğrencileri puanlarına uygun okullara yerleştireceklerdir.

8. sınıflar için; Liseye Yerleştirme Puanı= %60 Merkezi Sınav+%40 Okul Başarısı (öğretmen kanaati). Her öğrenci yılsonunda belirlenecek Liseye Yerleştirme Puanı ile gitmek istedikleri okullara yönelik tercih yapacak. Tercihler MEB tarafından değerlendirilerek öğrenciler puanına uygun okula yerleştirilecek.Adayların farklı illere tercih yapabilmesi hususunda ise henüz net açıklama yapılmamıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.