Litoloji nedir ve neyi inceler

Litoloji nedir ve neyi inceler
Litoloji nedir ve neyi inceler, litoloji kelimesi TDK anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Litoloji bir diğer adı ile taş bilimi, taşların ve kayaçların fiziksel yapısını ve kimyasal özelliklerini inceleyen bir bilim dalıdır. Aynı zamanda taş ve kayaçların dokusal özelliklerini de inceleyerek tarihi bilgilere ulaşmaya çalışan bir bilim dalıdır. Çalışma alanı doğa ile uyumlu olan bu bilim dalı taşların geçmişi ve hangi çağlarda var oldukları hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Ayrıca litoloji yani taş bilimi organizmalar üzerinde taş oluşumunu da incelemeye alarak çeşitli bilgiler edinmeyi hedefliyor.

Litoloji neyi inceler

Litoloji yani bir diğer adı ile taş bilimi, taşların ve kayaçların dokusal özelliklerini ve tarihi yönlerini inceler. Ayrıca taş ve kayaçların fiziksel yapılarını da inceleyen bir bilim dalı olarak biliniyor. Litoloji bilim dalının çalışma alanı doğa olarak biliniyor. Büyük kayaçların ve çeşitli boyutlarda farklı taşların litoloji uzmanları tarafından incelenerek tarihleri ve geçirdikleri evreleri hakkında bilgi sahibi olunuyor.

Litoloji aynı zamanda taş ve kayaçların hangi yıllar arasında oluşmaya başladıkları bilgisine de yapısal özelliklerini inceleyerek ulaşabilen bir bilim dalı olarak biliniyor. Kısacası litoloji bilim dalı taş ve kayaçları her yönü ile ele alarak çeşitli tarihi ve kalıplaşmış bilgilere ulaşabiliyor.

Litoloji kelimesi TDK anlamı nedir

Litoloji kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Litoloji kelimesi Fransızca kökenlidir. TDK’ye göre litoloji kelimesi ise şu anlama gelmektedir: Taş bilimi

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.