Lokmân suresi, 18. ayette Hz. Lokman (a.s.), oğlunu hangi nazik davranışa yönlendirmektedir

Lokmân suresi, 18. ayette Hz. Lokman (a.s.), oğlunu hangi nazik davranışa yönlendirmektedir
Lokmân suresi, 18. ayette Hz. Lokman (a.s.), oğlunu hangi nazik davranışa yönlendirmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aşağıda verilen ayette Hz. Lokman (a.s.), oğlunu hangi nazik davranışa yönlendirmektedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. “İnsanları küçümseme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Çünkü Allah, kibirlenenleri sevmez.” (Lokmân suresi, 18. ayet.)

Nazik olmak, insanı insana sevdiren bir davranıştır. “Küçümseyerek surat asıp insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Çünkü Allah, hiçbir kibirleneni, övüngeni sevmez.” (Lokman 31/18). İnsanlardan yüz çevirme. Aksine insanların içerisinde ve onların seviyesinde ol! Ayaklarını yere vurarak yeri delemeyeceğini bilen, alnını göğe çevirerek de göğe ulaşamayacağının bilincinde olan mümin kul tüm işlerinde itidal üzeredir. Ne başkalarından övgü bekle. Ne de kendini öv. Unutma ki Allah ne kibirlileri ne de övünenleri sevmez!

2
27
1
2
3
2
121
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.