Lozan Barış Antlaşması’nda Türkiye lehine çözümlenen ve çözümlenemeyen konular nelerdir

Lozan Barış Antlaşması’nda Türkiye lehine çözümlenen ve çözümlenemeyen konular nelerdir
Lozan Barış Antlaşması’nda Türkiye lehine çözümlenen ve çözümlenemeyen konular nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Lozan Barış Antlaşması’nda Türkiye lehine çözümlenen ve çözümlenemeyen konular nelerdir

Ödev cevabı kısaca : Lozan Barış Antlaşması’nda Türkiye lehine çözümlenen konular şunlardır: Mudanya Ateşkesi ile başlayan savaşın sona ermesi, Türkiye’nin egemenliğinin kabul edilmesi, İstanbul ve Boğazlar’ın Türkiye’nin yönetimine bırakılması, kapitülasyonların kaldırılması ve Türk ve Rum nüfus mübadelesi. Lozan’da çözümlenemeyen konular ise Musul Sorunu’nun İngiltere ile görüşmelere bırakılması, Ermeni devleti meselesinin reddedilmesi ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki sınırların belirlenmesi gibi bazı sınırlı konulardır.

Lozan Barış Antlaşması, 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanmıştır. Antlaşma ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu resmen tanınmış ve uluslararası alanda sınırları belirlenmiştir. Türkiye'nin bağımsızlığına kavuştuğu, Boğazlar'ın statüsünün düzenlendiği ve ekonomik haklarının güvence altına alındığı bu antlaşma, Türkiye'nin uluslararası alandaki konumunu güçlendiren önemli bir dönemeçtir. Ancak Musul sorunu, Kürt meselesi ve Ermeni meselesi gibi bazı konularda tam bir çözüm sağlanamamıştır.

1
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.