Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasını hangi gelişmeler etkilemiş olabilir

Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasını hangi gelişmeler etkilemiş olabilir
Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasını hangi gelişmeler etkilemiş olabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasını hangi gelişmeler etkilemiş olabilir

Ödev cevabı kısaca : Türk Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve Türk ordusunun güçlenmesi. Yunan ordusunun Türkiye’den çekilmesi ve Kurtuluş Savaşı’nda elde edilen askeri başarılar.

Lozan Barış Antlaşması, Türk Kurtuluş Savaşı'nın başarıyla sonuçlanmasının ardından, 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanmıştır. Bu antlaşma ile Türkiye'nin bağımsızlığı ve egemenliği uluslararası alanda tanınmıştır. Türkiye'nin toprak bütünlüğü kabul edilmiş, sınırları belirlenmiş ve Lozan Antlaşması ile yeni Türk devletinin temelleri atılmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.