Lüzumsuz ise söndür sloganı niçin kullanılmaktadır

Lüzumsuz ise söndür sloganı niçin kullanılmaktadır
Lüzumsuz ise söndür sloganı son zamanlarda niçin yaygın olarak kullanılmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Enerji tasarrufu, enerji tüketimini azaltmak amacıyla yapılan çabalar anlamına gelir. Verimli enerji kullanımı, düşük enerji tüketimi ve/veya geleneksel enerji kaynaklarından düşük enerji tüketimi ile birlikte enerji tasarrufu sağlanabilir.

Evdeki tüm ampuller düşük enerjili ampullerle değiştirilmeli, LED veya floresan aydınlatma sistemleri tercih edilmelidir.

Ütünün termostatı kumaş cinsine göre en düşük seviyeye ayarlanmalı ve ütüleme işlemi bitmeden 5 dakika önce ütü fişten çekilmedir.

Televizyon, DVD oynatıcı, müzik seti gibi cihazlar bekleme konumunda da elektrik tükettiği için tamamen kapatılmalıdır.

Evdeki lambalar odaların köşelerine yerleştirilmelidir. Böylece ışık köşe duvarlardan yansıyıp daha çok yayılabilir.

Fırının kapağı sık sık açılıp kapatılmamalı veya uzun süre açık bırakılmamalı. Kapak her açıldığında içerideki ısı 10ºC azalır. Bunu dengelemek için fırın fazladan enerji harcar.

Saçlar havlu ile iyice kurutulduktan sonra saç kurutma makinesi kullanılmalıdır.

Bulaşıklar için en verimli yıkama sıcaklığı 50°C olduğu için bulaşık makineleri bu sıcaklıkta kullanılmalıdır.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.