Maarif Kongresi’nin toplandığı tarih ve açılış konuşması göz önünde bulundurulduğunda Mustafa Kemal’in millî eğitimden beklenti

Maarif Kongresi’nin toplandığı tarih ve açılış konuşması göz önünde bulundurulduğunda Mustafa Kemal’in millî eğitimden beklenti
Maarif Kongresi’nin toplandığı tarih ve açılış konuşması göz önünde bulundurulduğunda Mustafa Kemal’in millî eğitimden beklentileri hakkında neler söylenebilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Maarif Kongresi’nin toplandığı tarih ve açılış konuşması göz önünde bulundurulduğunda Mustafa Kemal’in millî eğitimden beklentileri hakkında neler söylenebilir

Ödev cevabı kısaca : Mustafa Kemal, Maarif Kongresi’nin toplandığı tarihte millî eğitimin önemini vurgulamış ve millî hükûmetin bu alandaki eksiklikleri gidermek için kararlı olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, öğretmenlere ve eğitimcilerine önemli bir görev yüklemiş ve milletin yeteneklerini geliştirmek için fedakârlık yapmalarını teşvik etmiştir.

Maarif Kongresi, 27 Temmuz 1921 tarihinde toplandı. Mustafa Kemal Atatürk'ün açılış konuşmasında millî eğitimle ilgili beklentileri açıkça ortaya konuldu. Atatürk, eğitimin milletin karakterini, ahlaki değerlerini ve kültürel birikimini yansıtması gerektiğine vurgu yaparak, Türk gençliğini ulusal değerlere bağlı, bilgili, çağdaş ve millî bir ruhla yetiştirmenin önemini vurgulamıştır. Eğitimde bilimsel, laik ve özgür bir anlayışın benimsenmesini savunmuş, ulusal bir eğitim sisteminin oluşturulmasına öncülük etmiştir. Bu kongre, Türk millî eğitim sisteminin temellerinin atılmasına önemli katkılarda bulunmuştur.

100
7
1
0
1
5
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.