Maddeler doğada hangi hallerde bulunur

Maddeler doğada hangi hallerde bulunur
Maddeler doğada hangi hallerde bulunur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Madde, kütlesi, hacmi ve yoğunluğu olan her şeye madde denir. Maddelerin belli bir kütlesi, ağırlığı ve boşluğu kaplayan hacimleri bulunmaktadır. Maddeler doğada farklı hallerde bulunabilirler. Maddelerin hallerini etkileyen fiziksel ve kimyasal durumlar söz konusudur.

Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz halde bulunurlar. Maddelerin doğada katı halde bulunması, en düzenli hallerine örnektir. Maddeler sıvı halde bulunarak akışkan özellikler kazanabilir. Gaz hal de akışkan özellikler göstermektedir. Sıvı ve gaz haldeki maddeler bulundukları kabın şeklini almaktadır. Maddelerin hallerinde etkili olan fiziksel etkenler ısı, sıcaklık, basınç, nem olarak bilinmektedir. Isı ve sıcaklık hal değişiminde etkilidir.

150
164
62
53
94
72
561
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.