Maddelerin iletkenlik ve yalıtkanlık özelliklerinin günlük yaşamda

Maddelerin iletkenlik ve yalıtkanlık özelliklerinin günlük yaşamda
Maddelerin iletkenlik ve yalıtkanlık özelliklerinin günlük yaşamda hangi amaçla kullanıldığı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektrik devrelerinde iletkenlerle beraber yalıtkan maddelerin de kullanılmasının nedenini açıklayınız. Elektrik devrelerinde hem iletken hem de yalıtkan maddeler kullanılır. Yalıtkan maddeler elektriğin güvenle kullanılmasını sağlar. Elektrik çarpmalarına karşı bizi korur.

Elektrikli araç gereçlerin iletken olan kısımları genellikle görünmez. Örneğin, bilgisayarımızı incelediğimizde klavye ve kablolarının plastik, ekranının cam, gövdesinin ise sert plastikten yapıldığını gözlemleriz.

Maddelerin yalıtkanlık özellikleri olmasa, elektrikli aletleri kullanamazdık, çünkü elektrikli olan hiç bir şeyi, elektrik kablolarını elime alamazdık. Dokunduğumuz anda elektrik bize çarpar bizde zarar görürdük. Elektrik enerjisini kullanabilmemiz, ondan faydalanabilmemiz için iletken ve yalıtkan maddelere ihtiyacımız vardır.

0
1
0
1
0
0
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.