Maddelerin özkütleleri hangi durumlarda ayırt edici bir özelliktir

Maddelerin özkütleleri hangi durumlarda ayırt edici bir özelliktir
Maddelerin özkütleleri hangi durumlarda ayırt edici bir özelliktir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Özkütle yani yoğunluk katı ve sıvılar için sabit sıcaklıkta ayırt edici bir özelliktir. Ama gazlarda ise sabit sıcaklık ve basınç altında ayırt edici bir özellik olarak tanımlanmıştır. normal şartlar altındaki bir gazın özkütlesi molekül ağırlığının 22,4 e bölünmesiyle bulunur.

Kütle ve hacim maddelerin ortak özellikleridir. Fakat bunlar dışında pek çok ayırt edici özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler fiziksel, kimyasal veya biyolojik gibi özelliklerdir. Maddelerin kokusu, rengi, işlevi birbirlerinden farklı olmaktadır. Maddelerin kokusuna ve şekline bakarak ayırt edilebilecek birçok madde bulunmaktadır. Fakat maddeleri tanımak için sadece tadına bakmak ve şekline bakmak yetmez. Hatta bazı maddeleri koklamak veya tadına bakmak oldukça tehlikeli olabilir.

76
14
57
11
45
56
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.