Maddenin iç yapısını değiştiren olaylar nelerdir

Maddenin iç yapısını değiştiren olaylar nelerdir
Verilen örnekler maddelerin sadece fiziki yapısını değiştiren olaylardır, peki, maddenin iç yapısını değiştiren olaylar nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Güneş doğarken ya da batarken ışığın kırılmasından dolayı gökyüzünün farklı renkte olması fiziksel değişimdir.
Petrolün damıtılarak (ayrıştırılarak) akaryakıta dönüştürülmesi fiziksel bir değişimdir.
Ekmeğin dilimlenmesi, buğdayın un hâline gelmesi fiziksel değişimdir.
Odundan talaş elde edilmesi fiziksel bir değişimdir.
Buharlaşma, yoğuşma, kaynama, erime ve donma gibi olaylar fiziksel değişimdir.
Mumun erimesi fiziksel bir değişimdir.
Yukarıda verilen örnekler maddelerin sadece fiziki yapısını değiştiren olaylardır. Peki, maddenin iç yapısını değiştiren olaylar nelerdir?

Ödev cevabı kısaca : Maddenin iç yapısını değiştiren olaylar kimyasal değişimlerdir. Bu olaylar, maddenin temel kimyasal özelliklerinde kalıcı bir değişiklik meydana getirir ve yeni bir madde oluşmasına neden olur. Örnekler arasında oksidasyon, asit-base tepkimeleri, yanma reaksiyonları, fermentasyon ve nükleer reaksiyonlar bulunmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.