Magnezyum metalinin erimesi, LPG’nin yanması, yemek tuzunun suda çözünmesi ve sodyum metalinin suda çözünmesi

Magnezyum metalinin erimesi, LPG’nin yanması, yemek tuzunun suda çözünmesi ve sodyum metalinin suda çözünmesi
Magnezyum metalinin erimesi, LPG’nin yanması, yemek tuzunun suda çözünmesi ve sodyum metalinin suda çözünmesi değişimlerini fiziksel ve kimyasal olmalarına göre sınıflandırınız

1. Magnezyum metalinin erimesi:

Katı haldeki magnezyum metalinin erimesiyle metal sadece fiziksel değişime uğrar. Maddenin kimyasal yapısında bir değişim gerçekleşmez. Bu nedenle magnezyum metalinin erimesi fiziksel bir olaydır.

2. LPG’nin yanması:

Yanma olaylarının hepsi maddenin kimyasal yapısında değişim meydana getirdiği için kimyasal değişimlerdir. Saf maddelerin ya da çözeltilerin elektrolizi, çürüme, küflenme vb. olaylar da yine kimyasal değişimdir. LPG’nin yanması kimyasal bir olaydır.

3. Yemek tuzunun suda çözünmesi:

Yemek tuzunun suda çözünmesi fiziksel bir olaydır. Tuz sadece suda erimiştir, tuzun kimyasal yapısında bir değişim meydana gelmez.

4. Sodyum metalinin suda çözünmesi:

Sodyum metalinin suda çözünmesiyle birlikte ortaya Sodyum Hidroksit (NaOH) ve hidrojen gazı (H) açığa çıkar. Bu maddeler yeni birer madde olduğu için sodyum metalinin suda çözünmesi kimyasal bir olaydır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.