Mahşerde bazı insanlar neden sevinçli, bazıları da neden üzüntülü olacaktır

Mahşerde bazı insanlar neden sevinçli, bazıları da neden üzüntülü olacaktır
Mahşerde bazı insanlar neden sevinçli, bazıları da neden üzüntülü olacaktır, Mahşerde sevinçli kişilerden olmak için dünyada nasıl bir hayat yaşamalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur’an-ı Kerim’de haber verildiğine göre mahşerde bazı yüzler sevinçli, bazı yüzler ise üzüntülü olacaktır:
‟O gün bazı yüzler parlak, güleç ve sevinçlidir. Yine o gün bazı yüzleri de keder bürümüş, (o yüzler) hüzünden kapkara kesilmiştir. İşte bunlar kâfirlerdir, günahkârlardır.” (Abese suresi, 38-42. ayetler.)

Sizce mahşerde bazı insanlar neden sevinçli, bazıları da neden üzüntülü olacaktır?

Mahşer; İkinci sûr'a üflendikten (nefha-i saniyeden) sonra insanların hepsinin diriltilerek kabirlerinden kalkıp muhakeme edilmeleri için toplandıkları yer anlamına gelir. Mahşere "mevkıf" (insanların muhakeme olunmak üzere toplanacağı yer) zamana da "Yevmü'l-haşr" denilir.

Herkes, diriltildikten sonra, "mahşer" denilen yere sevkedilir ve burada toplanır: "...Artık sûra üfürülmüştür. Bu suretle hepsini mahşer'de toplamışızdır" (el-Kehf 18/99).

Mahşerde insanların muhakeme işleri bitirildikten sonra mahşerle Cennet arasında Cehennemin üzerine sırat köprüsü kurulacaktır. İnsanlar, bölük bölük Cehenneme bir kısmı da Cennete sevk olunacaktır

Cennete giden insanlar sevinecek cehenneme gidenler ise üzülecektir.

Mahşerde sevinçli kişilerden olmak için dünyada nasıl bir hayat yaşamalıyız? Düşüncelerinizi aşağıya yazınız.

Kur’an’ı Kerim’de iman, Allah’ın izniyle cennete ulaştıran sebeplerin en mühimi olarak gelmiştir. Bununla beraber o daima salih amele bitişik olarak anılmış, amelsiz olarak anılmamıştır. Kur’an’da imanın salih amele bitişik olmadan cennete girmeye sebep olduğu zikredilen bir yer neredeyse yok gibidir.

Salih amellerse çok geniş ve büyük bir bap, sevap kazanmanın yolları da çok şümullüdür. Allah’tan başka kimse onları sayamaz. Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

“İman edenler ve salih amel işleyenler; işte onlar cennetin sahipleridir. Onlar orada ebedi kalıcıdırlar.” Bakara 82

CENNETİ KAZANMANIN YOLLARI

1- İman ve Salih Amel
2- Takva
3- Güzel Ahlak

  • Güzel ahlak sahibi olmak
  • Gizlide ve aşikârda günah etmemek
  • Haklı olsa da mantıksız tartışmadan kaçınmak

4- Cihat ve Şehadet
5- Heva ve Hevese Uymamak
6- Zorluklar ve Nefsi Baskılar Karşısında Sabır ve Sebat
7- Doğru Yolda İstikamet Göstermek
8- Namaza Önem Vermek

11
81
3
67
63
4
64
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.