Mâide suresi, 3. ayeti bid’atlerden kaçınmanın gereğini göz önüne alarak yorumlayınız

Mâide suresi, 3. ayeti bid’atlerden kaçınmanın gereğini göz önüne alarak yorumlayınız
“...Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım, sizin için din olarak İslamiyet’i beğendim...” (Mâide suresi, 3. ayet.) Yukarıdaki ayeti bid’atlerden kaçınmanın gereğini göz önüne alarak yorumlayınız.

Soru : “...Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım, sizin için din olarak İslamiyet’i beğendim...” (Mâide suresi, 3. ayet.) Yukarıdaki ayeti bid’atlerden kaçınmanın gereğini göz önüne alarak yorumlayınız.

Ödev cevabı kısaca : Bu ayet, Allah'ın İslam'ı bir din olarak tamamladığını ve bu nedenle dini inovasyonlardan kaçınılması gerektiğini ifade eder. İslam'ın temel prensiplerinin değişmeyeceği ve dinin tamamlanmış olduğu vurgulanarak, bid'atlerden kaçınılması gerektiği öne çıkar.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.