Makbul bir ibadet hangi duygu ve düşünceler içerisinde yapılmalıdır

Makbul bir ibadet hangi duygu ve düşünceler içerisinde yapılmalıdır
Makbul bir ibadet hangi duygu ve düşünceler içerisinde yapılmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İbadetler, Allah'a kulluk bilinci ile yapılmaktadır. Allah'a kulluk bilinci ile yapılmayan ibadetin değeri düşer ve karşılığını bulmaz. İçi boşaltılmış bir eylem olarak uygulanmış olur. Makbul bir ibadetin yerine gelmesi için ibadet şartlarının tam olarak yerine getirilmesi ve kabin tatmin edilerek vesveselerden uzaklaştırılması gerekir.

Makbul bir ibadet olarak namaz kılmak için kişilerin öncelikle abdest alması, kıbleye yönelmesi, niyet etmesi ve huşu içinde namaz kılması gerekir. Böylece makbul bir ibadetin halis duygu ve düşüncelerle gerçekleştirilerek yerine ulaşması ve kişilerin sevap kazanması mümkün olabilir. İbadetler kişilerin Allah için yerine getirdiği eylemlerdir.

Yapılan ibadetlerin makbul olması için ibadeti yapan kişinin, niyeti çok önemlidir. Niyet, Allah'ın rızası olmalıdır. Ayrıca ibadetler, Kuran'a ve sünnete uygun olmalı, ihlaslı bir şekilde yapılmalıdır. İhlâssız yapılan ibâdet, ruhsuz, sadece kuru bir şekilden ibarettir. Allah katında hiç bir değer ve kıymeti yoktur.

375
119
174
100
100
100
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.