Malını yemesini bilmeyen zengin her gün züğürttür atasözünün anlamı nedir

Malını yemesini bilmeyen zengin her gün züğürttür atasözünün anlamı nedir
Malını yemesini bilmeyen zengin her gün züğürttür anlamı nedir, malını yemesini bilmeyen zengin her gün züğürttür ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Malını yemesini bilmeyen zengin her gün züğürttür anlamı şu şekilde :

Züğürt kimse parası olmadığı için zorluk içindedir. Parasını yiyemeyen kimseler ise paraları olduğu halde bu yokluğu çekenlerdir. Züğürt kimse parası olmadığı için zorluk içindedir. Parasını yiyemeyen kimseler ise paraları olduğu halde bu yokluğu çekenlerdir anlamında bir söz.

Züğürt kişiler, paraları olmadığından yoksulluk ve zorluk çekerler. Parasına kıyamayan veya harcamaya korkan kişiler de paraları olduğu halde varlık içinde yokluk çekerler. Bu yüzden parası olmayan fakirle, malını gerektiği gibi harcayamayan kişiler arasında hiçbir fark yoktur.

Züğürt kimse parası ve imkanı olmadığı için zorluk içindedir, mecburen sıkıntı yaşar. Parası olduğu halde cimrilikten ve eli sıkılıktan dolayı yiyemeyen kimseler ise paraları olduğu halde bu yokluğu çekenlerdir. Zenginlikten yararlanılmadığı sürece, zenginliğin bir anlamı olmaz.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
24
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.