Manevi yönden temiz olan bir kimse hangi özellikleri taşır

Manevi yönden temiz olan bir kimse hangi özellikleri taşır
Manevi yönden temiz olan bir kimse hangi özellikleri taşır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Temizlik iki şekilde olmaktadır. Birinci şekli maddi temizliktir. Kişisel ve çevresel temizlik olarak ayrılır. İkinci şekli ise insanın kalbinin temiz olmasıdır. Niyetinin iyi olması, kötülük düşünmemesi, iyilik için çalışması ve iyiliklerin çoğalması için uğraşması insanın manevi yönden temi olduğunu gösterir.

Manevi yönden temiz olan bir kimse, iyi bir kimse olarak dürüsttür, güvenilirdir, doğruları savunur, güzeli ister, iyilik için çalışır, kandırmaz, çalmaz, zarar vermez, yardım eder, paylaşır, dayanışma içinde yaşar. İnsanların iyilik için çalışması, adaletli olması, özgürlüklere saygılı olması, hoşgörüyü elden bırakmaması gerekir. Böylece mutlu, huzurlu ve güvenilir bir dünyada yaşamak mümkün olabilir.

583
190
555
213
138
120
135
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.