Manyetik alan nedir, nasıl gösterilir, bu alanların özellikleri nelerdir

Manyetik alan nedir, nasıl gösterilir, bu alanların özellikleri nelerdir
Manyetik alan nedir, nasıl gösterilir, bu alanların özellikleri nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Manyetik alan nedir, nasıl gösterilir, bu alanların özellikleri nelerdir

Ödev cevabı kısaca : Manyetik alan, manyetik bir cismin veya alan kaynağının etrafında hissedilen veya diğer manyetik cisimler üzerinde etki yaratan bir fiziksel alandır. Manyetik alanın yönü genellikle kuzeyden güneye doğrudur. Manyetik alan, manyetik çekim taneleri veya manyetik alan çizgileri ile gösterilir. Manyetik alanlar, manyetik cisimler üzerinde kuvvetler oluşturabilir ve birçok teknolojik uygulamada önemli bir rol oynarlar. Tek kutuplu bir mıknatıs elde edilemez, çünkü her manyetik cismin en az iki kutbu vardır (kuzey ve güney).

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.