Marmara Bölgesi'ndeki ekonomik faaliyetler

Marmara Bölgesi'ndeki ekonomik faaliyetler
Marmara Bölgesi'ndeki ekonomik faaliyetler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde üç iklim tipinin de görüldüğü Marmara Bölgesi ekonomik faaliyetler açısından da çeşitlilik gösterir. Bölgede tarım, hayvancılık, ulaşım, sanayi ve ticaret gelişmiştir.

Marmara Bölgesi yükseltisi en az olan bölgemizdir. Yüz ölçümüne göre ekili dikili alanı en fazla olan bölgemizdir. Sebebi engebenin az, düzlüklerin fazla olmasıdır.

Bölge Türkiye'nin ayçiçeği üretiminin yaklaşık %73'ünü gerçekleştirir. Bağcılık da hayli gelişmiştir. İstanbul ve çevresinde kümes hayvancılığı, Bursa ve Bilecik çevresinde ipekböcekçiliği yapılmaktadır.

Sanayisi ve ekonomisi en çok gelişen bölgemizdir. Ülkemizin en büyük sanayi bölgesi İstanbul-Kocaeli-Adapazarı arasında bulunmaktadır.

İç ve dış ticaretin en çok geliştiği bölgemizdir. Başlıca sanayi ürünleri otomotiv, gıda, dokuma, hazır giyim, çimento, kağıt, petro-kimya ürünleri, beyaz eşya vb.dir.

Marmara bölgesinde sanayinin gelişmesinde;

  • Hammaddenin kolay sağlanması,
  • İş gücünün fazla olması,
  • Pazarlama kolaylıkları,
  • Ulaşımın gelişmiş olması
  • Tüketici nüfusun fazla olması gibi faktörler etkili olmuştur.
Rafineri: Ham petrolün işlenip, benzin ve dizel gibi daha kullanışlı petrol ürünlerine dönüştürüldüğü fabrikalardır.
 

2122
2070
1032
310
325
207
952
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum