Maruf nedir

Maruf nedir
Maruf nedir, ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Maruf: Herkesçe bilinen, tanınan, aşina olunan. Kur’an-ı Kerim ve sünnete uygun olan, dinin ve aklın güzel gördüğü her şey.

Maruf kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Maruf kelimesi Arapça kökenlidir. TDK'ye göre maruf kelimesi anlamı şu şekildedir:

  • Herkesçe bilinen, tanınan, belli, sanlı
  • Dinî bakımdan uygun görülen, beğenilen, buyrulan

Maruf kelimesi cümle içerisinde kullanımı

  • Ben onların bu ayıplarını yüzlerine vurmakla marufum.

Dinde maruf ne demek

Dinde Maruf Ne Anlama Gelir? Kelime anlamı ile beraber aynı zamanda din üzerinden de maruf kelimesinin belli bir anlamı bulunmaktadır. Şeriatın beğendiği ve uygun gördüğü, aynı zamanda buyurduğu biçiminde ifade edilmektedir.

Maruf nedir ne demektir

Dinî bakımdan uygun görülen, beğenilen, buyrulan. Makul, meşru ve makbul olan davranışlar ve ilişkiler.

Arapçada El Maruf ne demek

Maruf; Meşhur, genel kabul görmüş, iyi, faydalı, yararlı, doğruluk, tarafsızlık, hakkaniyet, dostluk, yakınlık göstergesi, dostluk alameti, aktif, malum, etken yapı, bilinen hem de iyi olarak bilinen, toplum tarafından güzel olarak kabul edilen anlamlarında kullanılmaktadır.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.