Matbaanın icadı ve kullanımının yaygınlaşmasıyla ne gibi köklü değişiklikler yaşanmıştır

Matbaanın icadı ve kullanımının yaygınlaşmasıyla ne gibi köklü değişiklikler yaşanmıştır
Matbaanın icadı ve kullanımının yaygınlaşmasıyla ne gibi köklü değişiklikler yaşanmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Matbaa icadı ile yazılı kil tabletler, levhalar ve taşlar yerine kağıt kullanılmaya başlanmıştır. Matbaanın icadı ile elle yazılar yerine otomatik olarak matbaa ile basılmaya başlanmıştır. Matbaanın bulunması dünya genelinde okur yazarlık oranını yükseltmiştir. Yazılı eserlerin sayısı arttırılarak insanların kullanımına sunulmuştur. Kültür seviyesi artarak insanların bakış açısında önemli değişiklik yaşanmıştır. Matbaa ile Avrupa ülkelerinde fikir ve düşünce özgürlüğü yaşanmıştır. Bununla beraber Rönesans ve Reform hareketleri gerçekleşmiştir.

  • Okur yazarlık oranı arttı
  • Kültür seviyesi yükseldi
  • Bilgi yaygınlaştı
  • Bilginin yayılması ile Kilise’ye olan güven azaldı
  • Fikir ve düşünceler yayıldı, fikir özgürlüğü arttı. Bu durum Rönesans ve Reform hareketlerinin oluşmasına katkı sağladı.

3
1
4
0
4
3
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.