Mayalanmış hamurdan koparılıp top hâline getirilen iki parça hamur yan yana konduğunda bir süre sonra hamur parçalarının birleş

Mayalanmış hamurdan koparılıp top hâline getirilen iki parça hamur yan yana konduğunda bir süre sonra hamur parçalarının birleş
Mayalanmış hamurdan koparılıp top hâline getirilen iki parça hamur yan yana konduğunda bir süre sonra hamur parçalarının birleştiği görülür. Bu durumda tek bir hamur parçasının yarıçapı nasıl hesaplanır detayla haberimizde...

Soru : Mayalanmış hamurdan koparılıp top hâline getirilen iki parça hamur yan yana konduğunda bir süre sonra hamur parçalarının birleştiği görülür. Bu durumda tek bir hamur parçasının yarıçapı nasıl hesaplanır?

Ödev cevabı kısaca : Tek bir hamur parçasının yarıçapı, birleşen iki parçanın toplam yarıçapının yarısı olarak hesaplanır.
Hamurun yarıçapını hesaplamak için, iki ayrı hamur parçasının toplam hacmini (V_toplam) ve pi sayısını (π) kullanabilirsiniz. Bu durumda yarıçapı (r) şu şekilde hesaplayabilirsiniz: r = ∛(V_toplam / ((4/3)π))

Mayalanmış hamurdan koparılan iki parça hamur, yan yana konduğunda birleşirse, bu iki hamur parçasının toplam hacmi, tek bir hamur parçasının hacmine eşit olacaktır. Dolayısıyla, hamurun yarıçapını hesaplamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. İki hamur parçasının hacmini toplayın.
  2. Bu toplam hacmi, tek bir hamur parçasının hacmi ile eşit tutun.
  3. Tek bir hamur parçasının hacmini hesaplamak için genellikle bir küre formülü kullanılır: V = (4/3)πr3, burada V hacmi, r ise yarıçapı temsil eder.
  4. İkinci adımdaki eşitliği kullanarak hamurun yarıçapını (r) bulun.

Bu şekilde, iki ayrı hamur parçasının birleştiği noktada tek bir hamur parçasının yarıçapını hesaplayabilirsiniz.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.