MEB 11 bin öğrenciyi sınava aldı

MEB 11 bin öğrenciyi sınava aldı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) matematik için araştırma testinin ardından fen bilimleri alanında da 5 ve 8’inci sınıf düzeylerinde yaklaşık 11 bin öğrenciyi araştırma sınavına aldı.

5’inci sınıftan 4 bin 618, 8’inci sınıf düzeyindense 6 bin 203 aday testlere katıldı. Öğrencilere açık uçlu ve çoktan seçmeli sorular soruldu. Rapordan bulgular şöyle:

BENZER BAŞARI: 5’lere canlılar ve fiziksel bilimler ile yer bilimleri alanından soru yönetildi. 8’inci sınıflar ise biyoloji, kimya, fizik ve yer bilimlerinden çıkan soruları yanıtladı. 5 ve 8’inci sınıflar benzer bir başarı gösterdi. 5’ler 20 soruluk testte 9.43; 8’ler ise 25 soruluk testte 12.63 ortalama yaptı.

ÜÇ BECERİYE BAKILDI: 8’ler uygulama becerilerini ölçen soruların yüzde 25’ini doğru yanıtladı. 5’ler de ‘akıl yürütme’yi değerlendiren sorularda benzer bir oranda kaldı. En yüksek oranlarsa 5’ler için yaklaşık yüzde 40 ile ‘uygulama’da; 8’lerde ise yüzde 50 ile ‘bilme’ becerisinde oldu. 

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.