MEB TEOG Nakil İşlemleri Nasıl ve Nereden Yapılır - Lise Ek Kontenjanları

MEB TEOG Nakil İşlemleri Nasıl ve Nereden Yapılır - Lise Ek Kontenjanları
Teşvik kazanan öğrencilerin tercih maratonu bugün başlıyor Özel Okul Tercihleri Başvurusu ne zaman eOkul Başvuru Yap

Özel okul teşviği kazanan öğrencilerin tercih maratonu bugün başlıyor. 180 binin üzerinde öğrenci, devlet teşviğinden faydalanmaya hak kazanan 3 bin 950 özel okuldan birine yerleşmek için yarın tercih yapmaya başlayacak. 9 Eylül'e kadar devam edecek tercih sürecinin sonunda 10 Eylül'de yerleştirme sonuçları açıklanacak. Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte özel okullar ile buralarda okuyacak öğrencilere teşvik ödemesi, bu eğitim öğretim yılıyla birlikte başlayacak. Devlet bu kapsamda 50 bin okul öncesi dönem öğrencisine 2 bin 500, 50 bin ilkokul öğrencisine 3 bin, 75 bin ortaokul öğrencisine 3 bin 500, 75 bin lise öğrencisine 3 bin 500 ve 50 bin açık lise öğrencisine 3 bin TL yıllık destek verecek.

Özel Okul Tercihleri İçin Tıklayınız

10 EYLÜL'DE İLAN EDİLECEK

Devlet, dershanelerin dönüşüm sürecinde özel okullarda okuyacak 250 bin öğrenci için 1 milyar 25 milyon TL tutarında kaynak ayırdı. Söz konusu teşviklerden yararlanacak öğrenciler ile özel okullar Pazartesi günü açıklanmıştı. Bu kapsamda 180 bin öğrenci, teşvik uygulaması kapsamına giren 3 bin 950 okul arasından tercih yapmaya yarın başlayacak. Öğrenciler e-okul sistemi üzerinden 15 özel okul tercihi yapacak. Tercih süresi 9 Eylül Salı gününe kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları 10 Eylül Çarşamba günü ilan edilecek. Yerleşen adayların kesin kayıtları 10-18 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Kesin kayıtların tamamlanmasının ve oluşacak boşlukların ardından 19 Eylülde yedek öğrenciler ilan edilecek. 22-30 Eylül tarihleri arasında da yedek öğrencilerin kayıtları yapılacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.