MEB'ten SBS için radikal karar! - 2013-2014 SBS Yapılmayacak

MEB'ten SBS için radikal karar! - 2013-2014 SBS Yapılmayacak
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Zararsız SBS'nin tamamen kaldırılacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, SBS'nin bu yıl son kez yapılacağını, sonra sistemin değişeceğini söyledi. Okul türlerinde de azaltma yapılacağını anlatan Zararsız, özel okulların da öğrenci seçimi için yapılması planlanan sınavın sıralama yerine bilgiyi ölçmeye yönelik olacağını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, SBS'nin bu yıl son kez yapılacağını, sonra sistemin değişeceğini söyledi.
 
NTV yayınına katılan Zararsız, önümüzdeki eğitim yılında SBS'nin yapılacağını ifade ederek 2013-2014 öğretim yılının sonunda ise SBS'nin tamamen kaldırılacağını anlattı. 
  
Yeni sistem konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Zararsız, "Görüşmeler sonucunda sistem kurgulandığında kamuoyuyla paylaşılacak" dedi.

SIRALAMA YERİNE BİLGİYİ ÖLÇECEK SINAV 
 
Programda izleyicilerinde sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Zararsız, Berkcan Çiftçi'nin SBS ile ilgili sorusuna ise SBS'nin kaldırılmasından sonra yeni bir sisteme geçileceğini kaydetti. Halen yapılan sınavın yarışmaya ve sıralamaya dayalı olduğunu bunun yerine bilgiyi ölçen ve ölçün sonucu ortaya çıkan bilgiler ışığında yerleştirme yapılacağını ifade eden Zararsız, özel okullarla ilgili soruya ise şöyle cevap verdi:
 
Adı geçen (Robert, Galatasaray vb) okullarımız da Türk milli eğitim sisteminin koymuş olduğu kurallara ve düzenlemelere tabi olan okullarımız. Bunlar farklı kurallara, farklı hukuka farklı mevzuata tabi olan okullarımız değil. Sadece azınlık okulları itibariyle bir takım farklılıklar söz konusu onun dışında bütün özel statülü okullarımızda milli eğitim sistemimiz içinde ve milli eğitim düzenlemelerine tabi olan okullar. Şu anda özel okulların bazıları kendi özel sınavlarını yapmak suretiyle öğrenci alabiliyorlar veya istiyorlarsa SBS sonuçlarına göre yerleştirmeyi yapabiliyorlar. Sonraki dönem itibariyle onların da içinde bulunduğu ve onların da kabul edebileceği bir yerleştirme sistemini biz şu andan itibaren planlamaya başladık. SBS’yi sıralamayı belirleyici bir sistem olmaktan çıkarıp daha çok bilgiyi ölçen bir sınav sistemine dönüştürmeyi planlıyoruz. Okul türleri konusunda da Milli Eğitim Bakanlığı azaltma konusunda ciddi çalışmalar yapmış geçmişten bu yana ve bir planlama dahilinde bu azaltma devam ediyor. Bu azaltmanın sonuçları belki bir veya iki öğretim yılı içinde tamamen tamamlanmış olacak.

Kaynak:İnternethaber

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.