Meclisteki bütün milletvekillerinin aynı partiye mensup olmasının demokrasi açısından sakıncaları nelerdir

Meclisteki bütün milletvekillerinin aynı partiye mensup olmasının demokrasi açısından sakıncaları nelerdir
Meclisteki bütün milletvekillerinin aynı partiye mensup olmasının demokrasi açısından sakıncaları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Millet meclisleri, milli egemenliğin hakim olduğu ve milletin farklılıklarının yansıdığı bir meclis olarak oluşmaktadır. Meclisteki milletvekillerinin farklı partilere mensup olmaları farklı fikirlere sahip olanların fikirlerini savunmaları anlamına gelmektedir. Meclisteki bütün milletvekillerinin aynı partiye mensup olmasının demokrasi açısından sakıncaları bulunmaktadır.

Bir ülkede milleti temsil eden ve vekil olan insanların hepsinin aynı düşüncede olması farklılıkların konuşulmaması bakımından gelişmenin ve kalkınmanın önünde en büyük engellerden biridir. Bu nedenle milletvekillerinin farklı partilerde siyaset yapması ülkenin gelişmesi için çok önemlidir. Çok partili sistemin olması bu farklılıkların da sağlanması içindir.

5
8
2
2
2
9
65
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.