Medine Sözleşmesi ile İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi arasında benzerlikler kurulabilir mi

Medine Sözleşmesi ile İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi arasında benzerlikler kurulabilir mi
Medine Sözleşmesi ile İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi arasında benzerlikler kurulabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kurulabilir. Çünkü Hicretten önce Medine, Arap ve Yahudi kabilelerinin merkezi bir otoriteden mahrum ve sürekli çekişme içinde yaşadıkları bir kentti. Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicret edince, bütün bu kabileleri eşit şartlar içinde tek bir siyasi otorite ve yasal düzen çevresinde topladı. Bu yeni siyasal oluşuma katılan toplulukların hak ve görevlerini belirleyen ilkeler, bütün Arap ve Yahudi kabile şeflerinin katılımıyla saptandı.

Toplam 52 maddeden oluşan Medine Sözleşmesi’nin ilk 24 maddesi Müslümanlarla onların müttefiki olan toplulukların, geri kalan maddeleri de Yahudi kabileleri ile müttefiklerinin hak ve görevlerini belirliyordu. Bu yasal düzenlemeye göre Müslümanlar, Yahudi kabileler ve bunların müttefikleri eşit şartlar altında olacaklardı. Yahudi kabileler din özgürlüğüne ve kendi bölgeleri içinde bağımsızlığa sahip olacaktı. Suç işleyenler hiç bir şekilde korunmayacak; adalete teslim edileceklerdi.

2
4
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.