Mekke müşriklerinin Hz. Peygamber’i himaye ettiği için Haşimoğulları ve Müslümanlara uyguladıkları yaptırım nedir

Mekke müşriklerinin Hz. Peygamber’i himaye ettiği için Haşimoğulları ve Müslümanlara uyguladıkları yaptırım nedir
Mekke müşriklerinin Hz. Peygamber’i himaye ettiği için Haşimoğullarıve Müslümanlara uyguladıkları yaptırım nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mekke'de Müslümanlar 40 kişiye ulaşıp Müslüman olduklarını ilan ettikten sonra onları çok zorlu günler bekliyordu. Mekkeli müşrikler Müslümanları dinlerinden döndürmek için çok çeşitli işkenceler uyguladılar. Müslümanlığı kabul edenleri güçsüz ve tek başına yakaladıklarında eski inançları olan putlara tapmaları için insanlık dışı çeşitli işkenceler uygulamışlardır.

Müslümanlığı kabul edenlerin davasından dönmediğini gördükçe işkenceleri artırmakla yetinmeyip onlardan mal almayıp, mal satmayarak ve onlarla alış verişte bulunanları da dışlayıp ilişkilerini keserek çeşitli boykot ve yaptırımlar uygulamışlardır.

Mekkeli Müşrikler, Hz. Peygamber’i himaye ettiği için Haşimoğluları ve Müslümanlara “boykot” uygulamışlardır. “Boykot” sözlük anlamları şu şekildedir;

  • Bir işi, bir davranışı yapmama kararı alma.
  • Bir kimse, bir topluluk veya bir ülkeyle amaca ulaşmak için her türlü ilişkiyi kesme.

3
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.