Mekke’nin fethi ne zaman ve nasıl gerçekleşmiştir, kısaca bilgi veriniz

Mekke’nin fethi ne zaman ve nasıl gerçekleşmiştir, kısaca bilgi veriniz
Mekke’nin fethi ne zaman ve nasıl gerçekleşmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Muhammed (s.a.v.), Hicret'in 8. yılında, Ramazan ayının 13. günü harekete geçti. 10 bin kişilik bir ordu ile Medine'den yola çıktılar. 4 Ocak 630 yılında Hz. Muhammed ordusunu 4 kola ayırdı. Ardından şu sözleri söyledi:

"Size karşı konulmadıkça, size saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz."

Fetih Suresi'ni okuyan binlerce Müslüman Mekke'ye girdiler. 3 kol herhangi bir direnişle karşılaşmadı. Halid bin Velid'in komutasındaki 4. kol, İkrime bin Ebu Cehil önderliğindeki küçük bir saldırıyı geri püskürtmeyi başardı.

Mekke'nin Fethi, 11 Ocak 630 yılında gerçekleşmiştir. Mekke'nin fethi Hicrî: 20 Ramazan 8 olarak kaynaklarda geçmektedir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.