Mekke’nin İslam dinindeki yeri ve önemi nedir

Mekke’nin İslam dinindeki yeri ve önemi nedir
Mekke’nin İslam dinindeki yeri ve önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kâbe’nin Müslümanların kıblesi olması sebebiyle İslâm coğrafyacıları III. (IX.) yüzyıldan itibaren dünyayı Mekke’nin merkezinde yer alan Kâbe’ye göre bölümlere ayıran tasarımlar geliştirmişlerdir. Buna göre dünya, merkezinde Kâbe’nin yer aldığı bir daire şeklindedir; yeryüzündeki ülkelerin her biri Kâbe’nin bir cephesine bakar. Bundan dolayı Kâbe’nin etrafında gerçekleşen tavaf dünyanın kendi etrafında dönüşünü sembolize etmektedir.

Mekke'nin İslam tarihindeki yeri ve önemi;

  • Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğduğu şehirdir.
  • Peygamber efendimize peygamberlik verilen şehirdir.
  • Mescid'i Haram burada bulunur ve burada edilen her ibadete, her sevap için 1 adete 1000 adet sevap verilir.
  • Müslümanlar için mübarek şehirdir, Mekke'de bulunan Kabe'de Müslümanlar İslam'ın beş şartından bir tanesi olan HAC görevlerini yerine getirirler.
  • Eski dönemlerde Mekke için çok savaş verildi. Kureyş kabilesi önceden Müslümanları zorla Medine'ye göç etmek zorunda bırakmışlar, Hz. Muhammed de Medine'ye hicret etmişti. Ancak sonrasında Müslümanlar ve Hz. Muhammed, Mekke'yi Kureyş kabilesinin elinden aldı.
  • Mekke İslam dininin doğduğu şehirdir.
  • Yeryüzünün ilk ibadethanesi, mabedi olan Kabe, Mekke şehrinde bulunur. Bu nedenle bu şehir İslam alemi için çok önemlidir.

1741
1664
1741
195
225
237
671
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.