Mekke’nin Müslümanların eline geçmesiyle şehir halkı endişeye kapıldı

Mekke’nin Müslümanların eline geçmesiyle şehir halkı endişeye kapıldı
Mekke’nin Müslümanların eline geçmesiyle şehir halkı endişeye kapıldı, insanlar, korku ve endişe içinde Hz. Peygamber’in (s.a.v.) kendileri için vereceği kararı beklemeye başladılar konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mekke’nin Müslümanların eline geçmesiyle şehir halkı endişeye kapıldı. İnsanlar, korku ve endişe içinde Hz. Peygamber’in (s.a.v.) kendileri için vereceği kararı beklemeye başladılar. Allah Resulü (s.a.v.) Kâbe’nin çevresinde kendisini bekleyen halka sordu: “Ey Kureyş topluluğu! Size ne yapacağımı sanıyorsunuz?” Kureyşliler hep bir ağızdan, “İyilik yaparsın. Sen saygıdeğer bir kardeşsin. Saygın bir kardeş oğlusun.” dediler. Bunun üzerine Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.) onlara şunu söyledi: “Gidiniz. Sizler artık serbestsiniz.” (İbn-i Kesir, es-Sîretü’n-Nebeviyye, s. 542.)
Yukarıdaki metin, Peygamberimiz’in (s.a.v.) kişiliği hakkında size neler düşündürmekedir? Görüşlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Bu metin, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) yüce ahlaki değerleri ve merhamet dolu tavrını vurgulamaktadır. Mekke'nin fethi sonrasında, Hz. Muhammed (s.a.v.) kendi ahlaki yüceliğiyle, zaferiyle övünmek veya öç almak yerine, Mekkelilere merhamet ve iyilikle yaklaşmayı tercih etmiştir. Onun, düşmanlarına bile hoşgörü ve adaletle yaklaşması, İslam'ın evrensel değerlerini ve Peygamberimizin örnek kişiliğini ortaya koymaktadır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.