Mektebim Koleji 2020 LGS Soru değerlendirmesi, Türkçe beklendiği gibi, matematik zordu

Mektebim Koleji 2020 LGS Soru değerlendirmesi, Türkçe beklendiği gibi, matematik zordu
Bu sabah iki oturum şeklinde yapılan LGS sorularını değerlendiren eğitimciler, Türkçe sorularının beklendiği gibi matematiğin ise yoğun işlem gerektiren sorulardan oluştuğunu söyledi.

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinin cevapları net olan sorulardan oluştuğunu kaydeden eğitimciler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nde kaza ve kader sorularının çeldirici olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sona erdi. LGS soru kitapçıkları 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek.

Mektebim Koleji Ortaokul ve Lise Eğitim Koordinatörü A. Serdar Şeker, sınav öncesi aldıkları önlemleri anlatarak soruları değerlendirdi.

'SAĞLIK KRİZLERİ BİLİM KURULU OLUŞTURDUK'

Bu yılın pandemi dolayısıyla ekstra zor olduğunu söyleyen A. Serdar Şeker, “Önceki yıllarda çocukları sınavlara akademik ve psikolojik olarak hazırlardık. Bu sene koronavirüs salgını nedeniyle ek bir yükümüz daha oldu. Bu çocuklar üzerinde bir baskıydı, sağlıklarını koruyacak şekilde sınava girmelerine gayret gösterdik. Sağlık Krizleri Bilim Kurulları oluşturduk, burada çalışan arkadaşlarımız her gün öğrenci ve velilerimizle iletişim halinde oldu. Sınava ilişkin yönlendirmeler yapıldı ayrıca sınav esnasında öğrencilerin sağlık güvenliğini sağlamak için hatırlatmalarda bulunuldu. Maske, sosyal mesafe kuralı ve dezenfektan kullanımı hatırlatıldı” diye konuştu.

'TÜRKÇE BEKLENDİĞİ GİBİ GELDİ'

Her sene farklı derslerden zorluk düzeyi değişen testler olduğunu söyleyen Şeker, “Öğrencilerle konuşup aldığımız geri dönüşlere göre matematik ve fen bilgisi sorularının bir miktar zor olduğunu öğrendik. Türkçe’de mantık üzerine kurulu 2-3 soru vardı, bu sorularda öğrenciler ter dökmüş olabilir onun dışındaki sorular beklendiği gibiydi. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde kavram bilmeyi gerektiren sorular vardı. Osmanlı devletinin hukuki ya da fiili olarak sona ermesini çocukların ayırt etmesi için bilgi sahibi olmaları gerekiyordu, bu yönde sorular geldi” ifadelerini kullandı.

'KAZA VE KADER SORULARI ÇELDİRİCİYDİ'

Şeker, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde çocuklar her yıl kaza ve kader sorularında zorlanıyor. Bu yıl da yine çeldiricilerin güçlü olduğu sorular vardı. İngilizce beklendiği gibiydi, düzenli bir şekilde çalışan bütün öğrencilerin çözebileceği bir testti” dedi.

'MATEMATİKTE YOĞUN İŞLEM YAPMAYI GEREKTİREN SORULAR ÇOKTU'

İkinci oturumdaki matematik testinde öğrencilerin zorlandığını aktaran Şeker, “İşlem yoğunluğu bol olan sorulardan oluşuyordu. Fen testi deney düzenekleri ve gerçek yaşam üzerine kuruluydu. Matematik ve fen bilimleri soruları öğrencileri sözel alandaki derslere göre daha çok uğraştırdı” diye konuştu.

İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK TESTİ

Mektebim Koleji T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Bölüm Başkanı Mustafa Tetik: T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testi, iyi bir hazırlık süreci geçiren, düzenli çalışan, dersin temel kavramlarına hâkim, konu eksiği olmayan, okuma ve yorumlama yeteneği gelişmiş öğrencilerin rahatlıkla yapabileceği, akademik açıdan tartışmasız ve cevapları net olan sorulardan oluşmuştur.Sınavda dersin kazanımlarında yer alan bazı kavramlara yer verilmiş özellikle Mondros Ateşkes Antlaşması sorusunun cevabında yer alan “hukuken son erme” kavramı öğrencilerin  detay bilgilerini de yoklamıştır. Öğrencinin doğru cevaba ulaşabilmesi için bu bilgiyi hatırlaması gerekmektedir.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TESTİ

Mektebim Koleji Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanı Hafize Bilgi: Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testi, sınava disiplinli bir şekilde çalışan, dersin temel kavramlarına ve konuların tümünde yetkin, okuduğunu anlama ve yorumlama yeteneği gelişmiş öğrencilerin yapabileceği sorulardan oluşmuştur. Sınavda “Kaderle İlgili Kavramlar” konusundan birkaç kavramı barındıran ve yorumlamada öğrencileri zorlayan bir soru yöneltilmiştir. Bu sorunun, birçok öğrenci için eleyici bir soru olduğunu söylemek mümkündür.

İNGİLİZCE SORULARI

Mektebim Koleji Yabancı Diller Koordinatörü Lale Muti: İngilizce testi, MEB tarafından daha önce yayınlanan örnek LGS soruları ile benzeşmektedir. Soru dağılımı detaylı olarak incelendiğinde kazanımların, MEB’in yayınladığı örnek sorularla paralellik gösterdiği görülmüştür. Sorular; öğrencilerin okuduğunu anlama, grafik okuma ve sözel mantık becerilerini ölçmektedir. Sınavda sorulan iki soru, analiz becerisi gerektirdiği için orta zorlukta olarak düşünülebilir. Kelime kazanımı, bir soruda doğrudan sorulmuştur. Bu yılki LGS İngilizce testi, düzenli olarak çalışan bütün öğrencilerin zorlanmadan çözebileceği bir test olmuştur.

MATEMATİK TESTİ 

Mektebim Koleji Matematik Bölüm Başkanı Arzu Kılıç: Matematik testi MEB müfredatına, kazanımlara ve öğrencilerin yüz yüze eğitim gördüğü konulara uygundur. 2018 LGS’den bugüne, bu sınavda da sorular güncel hayatla ilişkili, muhakeme gücüne dayalı, okuduğunu anlama ve uygulamaya yönelik sorulmuştur” dedi ve ekledi: “Altı adet soru diğer sorulara kıyasla ayırt ediciliği yüksek sorulardır.Soruların MEB örnek soruları ve çalışma soruları ile benzerlik gösterdiği görülmektedir. Dikkatini toplayan, okuduğunu anlayıp yorum yapabilen, matematiksel pratikleri güçlü olan ve zamanı iyi kullanabilen öğrenciler matematik sorularında sıkıntı yaşamamıştır.

FEN BİLİMLERİ TESTİ

Mektebim Koleji Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Pınar Erdinç: Fen Bilimleri testi, açıklanan müfredat ve kazanımlara uygun ve birinci dönemin konularından oluşmuştur. Görsel açıdan zengin olan sorularda deney düzenekleri ve grafikler yoğun olarak kullanılmıştır. Fen Bilimleri testinin paylaşılan MEB örnek soruları ile örtüştüğü görülmektedir.Testin geneli orta zorlukta olup açık ve net sorulardan oluşmaktadır.

0
14
0
0
0
0
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.