Melek denilince aklınıza ilk olarak neler geliyor

Melek denilince aklınıza ilk olarak neler geliyor
Melek denilince aklınıza ilk olarak neler geliyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Melek denilince akla Allah'ın farklı görevler verdiği nurdan yaratılan görünmez varlıklar akla geliyor. Melek kelimesi sözlükte haberci, elçi, güç ve kuvvet anlamlarına gelir.  Terim olarak “Allah tarafından yaratılmış, çeşitli şekillerde görülebilen, zor işlere gücü yeten, erkeklik ve dişilikleri olmayan ve Allah’a itâatten ayrılmayan latîf varlıklar” diye tarif edilir. Melekler, duyu organlarımızla idrak edilmeyen, gözle görülmeyen ruhâni ve nurâni varlıklardır.

İslam’da gayb âlemine ilişkin en önemli unsurlardan biri, melek kavramıdır. Bu kavram, sözlükte; haberci, elçi, güç ve kuvvet sahibi, yöneten gibi anlamlara gelir. İslami bir kavram olarak ise Allah’ın (c.c.) emirlerine tam itaat eden, iyi nitelikteki ruhani varlıklara melek denir.

513
64
698
28
380
28
82
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.