Merceklerin çevremizdeki maddeleri olduğundan büyük ya da küçük ama daha geniş bir alanı göstermesinin nedeni nedir

Merceklerin çevremizdeki maddeleri olduğundan büyük ya da küçük ama daha geniş bir alanı göstermesinin nedeni nedir
Merceklerin çevremizdeki maddeleri olduğundan büyük ya da küçük ama daha geniş bir alanı göstermesinin nedeni nedir, düşüncelerinizi açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Merceklerin çevremizdeki maddeleri olduğundan büyük ya da küçük ama daha geniş bir alanı göstermesinin nedeni nedir? Düşüncelerinizi açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Merceklerin çevremizdeki nesneleri büyük veya küçük göstermesi, merceğin türüne bağlıdır. Konveks mercekler uzak nesneleri büyük gösterirken, konkav mercekler genellikle daha geniş bir görüş alanı sağlayarak nesneleri küçültür. Bu özellikler, merceğin odaklama prensipleri ve şekliyle ilgilidir.

Mercekler, ışık ışınlarını kırarak, çevremizdeki maddeleri olduğundan büyük ya da küçük göstermesini sağlar. Merceğin şekline ve konumuna göre, görüntünün büyüklüğü, küçüklüğü ve alanı değişebilir.

9
130
4
106
4
6
1160
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.