Merkezi Ortak Sınav Sonuçları en geç pazartesi açıklanıyor

Merkezi Ortak Sınav Sonuçları en geç pazartesi açıklanıyor
Seviye Belirleme Sınavı (SBS) nin kaldırılmasının ardından bu yıl liseye geçiş için ortaokul 8’inci sınıfların girdiği Merkezi Ortak Sınav Sonuçları en geç pazartesi açıklanacak.

Yetkililer, hafta sonu da az da olsa sınav sonuçlarının açıklanma ihtimali olduğunu belirttiler. Ocak ayı başında açıklanması beklenen sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, her öğrencinin kağıdının titizlikle incelenip, okullardaki her tutanağın tek tek okunduğu için sürenin biraz uzadığını açıkladı.

Yetkililer, sonuçların SBS gibi bir toplantı ile açıklanmayacağını, her öğrencinin e-okuldaki notlarında görüleceğini belirttiler.
Öte yandan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için davaların açıldığı yönündeki iddilarla ilgili yetkililer, "Hukuk Servisimize ulaşan herhangi bir dava bulunmuyor. Bir sorun yok" dedi.

İkinci sınavlar Nisan’da

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ilk sınav 28-29 Kasım’da yapılmıştı. öğrenciler 6 dersten iki gün boyunca kendi okullarında sınava girmişti.
İkinci dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavları ise 28-29 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilecek ve sonuçları Haziran 2014’te açıklanacak.

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
21 Yorum