Merkezi Sınavda Güvenlik ve müfredat bütünlüğü nasıl sağlanacak?

Merkezi Sınavda Güvenlik ve müfredat bütünlüğü nasıl sağlanacak?
Merkezi Sınavda Güvenlik ve müfredat bütünlüğü nasıl sağlanacak? 2013-2014
-        Evet kar yağacak, bazı illere sorular gitmeyecek, bazı yerlerde sorular çalınacak, biz o sınavları iptal edeceğiz, siz demiştik biz Milli Eğitim yüzüne gözüne bulaştırdı, diyeceksiniz… Evet sözünü ettiğiniz risklerin hepsi var, bir devletin görevi de bu riskleri göğüslemek ve bertaraf etmek. Biz bunu yapabiliyorsak Milli Eğitim Bakanlığı olarak ortada dolaşmaya yüzümüz olur. Kış gelecek, kar yağacak, kusura bakmayın biz bu sınavları yapmayalım demek kusura bakmayın biz bu işi beceremiyoruz demek.
 
-        Biz bu sistemi oturtmak zorundayız.  Sistemin özü okullarda yapılan sınavları öğretmenlerimizle birlikte güvenli hale getirmek. Evet notlar hormonlanıyor, böyle genel bir korku da var. Bir puanla çocuk birkaç sıra atlayacak, öğretmenler bunun baskısı altında kalacaklar.
 
-        Geçen yıl 1 milyon 250 bin öğrenci içinde bütün notları 100 olan öğrenci sayısı sadece 652. Dolayısıyla bunlar olur, bu tür kapıların açık olduğunu biz görüyoruz tabii ki başkaları da görecek. Tabii ki suistimal edilecek, bizim görevimiz bunları etkisiz hale getirmek. Bunların tümünü kaldırmaya gücümüz yetmez.
 
-        Zaaflarımız var, ama bunların farkında olmak, bunları gidermek için tedbir almak demek. Biz bunları başarabiliriz. Biz okullardaki bütün değerlendirmeleri, objektif notlar haline getirebiliriz. Ben öğretmenlerimize güveniyorum. Eğer onlara güvendiğimiz hissettirebilirsek onlardan gerçekten çok yüksek verim alabiliriz.
 
-        Bu uygulama bize, bazı okullarda bizim yaptığımız sınavlarla öğretmenlerin yaptığı sınavlarda verilen notlar arasındaki farkı görecek, makas çok açıksa, o okullarla özel olarak ilgileneceğiz. İyi niyetle bakarak, demek ki oradaki öğretmenlerimiz ölçme, değerlendirme konusunda yeterince eğitilmemiş. Onları eğitime alacağız.  Bireysel telafi sınavlarının yanı sıra kar yağdı, vs gibi nedenlerle ortaya çıkacak aksaklığı telafi etmek için grup telafi sınavları da yapacağız. Biz bu sınavları böyle yaparsak öğretmenler de bu sınavları örnek alır.
 
-        Sonuçlara göre öğretmenleri, okulları, dersleri değerlendireceğiz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.