Merkezi yerleştirme işleminde eşit puan alan adaylara nasıl bir işlem yapılır

Merkezi yerleştirme işleminde eşit puan alan adaylara nasıl bir işlem yapılır
2021 Üniversite merkezi yerleştirme işleminde eşit puan alan adaylara nasıl bir işlem yapılır, üniversite tercihinde yerleştirmede eşit puan alan adaylara nasıl işlem yapılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Merkezî yerleştirme işleminde bir programa kesin kayıt hakkı kazananların belirlenmesinde aynı programı tercih etmiş adaylar arasından, tercihi hangi sırada olursa olsun yerleştirmede kullanılan yerleştirme puanı ve varsa ek puan toplamı büyük olan adaya öncelik tanınacaktır.

Eğer adayların yerleştirme puanları eşitse, ilgili TYT/SAY/SÖZ/EA/DİL sınav puanı büyük olana öncelik verilecektir. Eşitlik sürdüğü takdirde söz konusu yükseköğretim programını daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine sürdüğü takdirde OBP’si yüksek olana, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

Not: Bu yazı 16 Temmuz 2021 tarihinde yayınlanan yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzundan alınmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.