Mermer parçasını limon suyunda beklettiğinizde mermer yüzeyinde ne tür bir değişim gözlemlediniz

Mermer parçasını limon suyunda beklettiğinizde mermer yüzeyinde ne tür bir değişim gözlemlediniz
Mermer parçasını limon suyunda beklettiğinizde mermer yüzeyinde ne tür bir değişim gözlemlediniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mermer parçasını limon suyunda beklettiğinizde mermer yüzeyinde ne tür bir değişim gözlemlediniz

Ödev cevabı kısaca : Limon suyu, içerdiği sitrik asit nedeniyle mermer yüzeyinde bir asitleşme reaksiyonuna neden olur. Bu reaksiyon sonucunda, asit (sitrik asit) ve baz (mermerdeki kalsiyum karbonat) arasında bir nötralizasyon reaksiyonu gerçekleşir. Sitrik asit, kalsiyum karbonatı çözer ve mermer yüzeyinde bir miktar aşınma veya pürüzlenme meydana getirir. Bu deneyde, limon suyu ile mermer yüzeyinin teması sonucunda, mermerin yüzeyinde hafif bir pürüzlenme veya matlaşma gözlemlenebilir. Bu durum, asitlerin bazı metaller ve minerallerle temas ettiğinde neden olduğu aşındırıcı etkiyi gösterir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.