Mescid-i Nebi’nin ne zaman ve ne amaçla yapıldığını araştırınız

Mescid-i Nebi’nin ne zaman ve ne amaçla yapıldığını araştırınız
Mescid-i Nebi’nin ne zaman ve ne amaçla yapıldığını araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mescid-i Nebi’nin ne zaman ve ne amaçla yapıldığını araştırınız

Ödev cevabı kısaca : Mescid-i Nebi 622 yılında Müslümanların Mekke'den Medine'ye hicret etmesinden sonra inşa edilen mescittir. Zemini çakıl, duvarları hasır ve çatısı hurma dallarından yapılmış bir binadır. Mescid'in arsası Medine'de ikamet eden iki yetime aittir. Bu yetimlerden arsa satın alındıktan sonra mescit inşa edilmiştir.

Peygamber a.s., Mekke’de dünyaya gelmiştir. Bu topraklarda Peygamberlik yapmaya başlamıştır. İslam’ı ilk olarak gizliden daha sonra açıktan tebliğ etmiştir. Müslümanlara karşı gelen Mekkeli müşrikler onlara eziyet ve zulüm etmeye başlayınca Peygamber a.s., hicret etmeyi uygun görmüştür.

Miladi 622 yılında meydana gelen hicret, Mekke’den Medine’ye doğru yapılmıştır. Hicretin gerçekleşmesinin ardından Medine’de altı ay sonra Mescidi Nebi inşa edilmiştir. Mescidin inşa edilmesinin amacı, Müslümanların huzurla namaz kılacağı bir yerin olması, toplanmaya, karar almaya, yardımlaşmaya ve dayanışmaya uygun bir ortam olmasıdır. Mescidi Nebi bir karargah olarak kurulmuştur ve hep öyle kalmıştır.

1
0
109
9
0
5
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.